Web Analytics Made Easy - Statcounter

بالاترین مقام مسئول در سازمان تأمین اجتماعی، سه روز پیش به صورت وبیناری با مدیران این سازمان، اعلام کرد که ناپایداری منابع نقدی همچنان ابر چالش سازمان تأمین اجتماعی است و برای عبور از این شرایط بغرنج از مدیران خواست که راهکارهای تحولی ارائه بدهند.

روزنامه ایران: بر پایه اصل 29 قانون اساسی، برخورداری از تأمین اجتماعی از نظر بازنشستگی ، بیکاری، پیری، از کارافتادگی، بی‌سرپرستی، در راه‌ ماندگی، حوادث و سوانح و نیاز به خدمات بهداشتی و درمانی و مراقبت‌های پزشکی به صورت بیمه وغیره، حقی است همگانی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این‌رو دولت مکلّف است طبق قوانین از محل درآمدهای عمومی و درآمدهای حاصل از مشارکت مردم، خدمات و حمایت‌های مالی فوق را برای یکایک افراد کشور تأمین کند. بنابراین ایجاد رفاه و عدالت همواره از مهم‌ترین اهداف سیاست‌های کلان کشور بوده است و یکی از این مؤلفه‌ها گسترش بیمه‌های اجتماعی است، چرا که  پوشش بیمه‌ای یکی از شاخص‌های توسعه یافتگی محسوب می‌شود.به همین خاطر نیز برنامه گسترش و تعمیم بیمه آحاد جامعه از جمله بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد، زنان، دانشجویان از چند سال پیش بخصوص از نیمه دوم سال 1400 یعنی آغاز به کار دولت سیزدهم  در دستور کار سازمان تأمین اجتماعی قرار گرفته است.به همین دلیل است که مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی کشور از هدفگذاری این سازمان برای افزایش پوشش بیمه‌ای به یک میلیون بیمه شده در طرح فراگیر خانوارهای ایرانی خبرداده که زنان خانه‌دار را نیز شامل خواهد شد.

بیمه زنان خانه‌دار تأمین اجتماعی نیز یکی از همین بیمه‌هاست. این بیمه مخصوص زنان خانه‌دار در رده‌های سنی مختلف است. همانطور که می‌دانید بانوان خانه‌دار در گذر زمان به انواع و اقسام بیماری‌ها و حوادث دچار می‌شوند. پس داشتن بیمه تأمین اجتماعی زنان خانه‌دار برای آنها اهمیت ویژ‌ه‌ای دارد.
نکته حائز اهمیت این است که در کشور ما داده‌های آماری مرتبط با شاخص‌های عمده بازار کار بخصوص در مؤلفه نرخ بیکاری حکایت از حضور چند برابری مردان در بازارکار نسبت به مردان دارد، به این معنی که حتی زنان به عنوان اقشار دانش‌آموخته، دارای مهارت و تجربیات مرتبط با اشتغال در مقایسه با مردان شانس بالایی برای حضور در فرصت‌های شغلی در شرایط برابر ندارند و به عبارتی فرصت‌ها در این زمینه نابرابر است. 


راهکارهای تأمین منابع پایدار
اینجاست که تأمین نقدینگی برای این گروه‌ها وهمچنین اهداف تعیین شده سازمان تأمین اجتماعی به علت ناپایداری منابع نقدی معضل اصلی محسوب می‌شود. میرهاشم موسوی، مدیرعامل تأمین اجتماعی با اذعان به این مسأله، از مدیران سازمان می‌خواهد راهکار ارائه بدهند، چرا که یکی از اهداف سازمان و از همه مهم‌تر یکی از سیاست‌های کلان دولت سیزدهم عدالت و رفاه اجتماعی و افزایش چتر بیمه‌ای است.
موسوی در سخنانی در جمع مدیران دراین‌باره گفته که باید برای عبور از این شرایط به دنبال راهکارهای تحولی باشیم و بتوانیم با مواجهه صحیح در حوزه‌های مختلف، اهداف سازمانی در زمینه تأمین منابع لازم برای ایفای تعهدات را محقق کنیم. رسالت دولت تحت پوشش قرار دادن 50 درصد از جمعیت کشور است ومتناسب با این مسئولیت سنگین، باید با تأمین منابع، تعهدات و تکالیف قانونی را در قبال جامعه تحت پوشش بخوبی ایفا کند. سازمان باید پاسخگوی نیاز جامعه تحت پوشش در حوزه مأموریت خود باشد و برای توسعه خدمات در بخش‌های مختلف، ساز و کارهای لازم را مدیریت کند.
کارشناسان اقتصادی با تأیید حرف‌های مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی مبنی بر راهکارهایی برای پایداری منابع نقد‌شوندگی تأمین اجتماعی، از دولت و مسئولان می‌خواهند که به دو مسأله اساسی در این باره توجه لازم را داشته باشند.
اینکه برای برخورداری از بیمه زنان خانه‌دار و دانشجویان در نظر گرفته شده ۲ درصد حق بیمه از سوی دولت و مابقی از سوی بیمه‌شده پرداخت می‌شود، نکته مثبتی است، اما نمی‌تواند منابع مالی پایدار را برای آنها تضمین کند.
«علیرضا حیدری»، کارشناس مسائل اجتماعی و رفاهی در گفت‌وگو با خبرنگار روزنامه «ایران» می‌گوید: این ۲ درصد را قبلاً هم برای بیمه مشاغل آزاد داشته‌ایم که برای زنان خانه‌دار هم برقرار شده است، اما دولت و سازمان تأمین اجتماعی باید مشاغل غیر رسمی را نیز بر اساس اصل 29 قانون اساس تحت پوششش بیمه‌ای قرار دهند؛مسأله‌ای که مدیرعامل تأمین اجتماعی نیز به آن اذعان کرده است. اما چگونه می‌‌توان منابع را به نقدشوندگی تبدیل کرد، موضوعی که علت تأخیر در پرداخت دستمزد بازنشستگان شد و سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز چند روز پیش به آن اعتراف کرد.


گفته‌های کارشناسان
تا اینجا مشخص شد که سازمان تأمین اجتماعی و دولت بر رسالت خود مبنی بر افزایش چتر بیمه‌ای مردم و اقشار مختلف جامعه تأکید دارند اما معضل در نقد شوندگی است. «علیرضا حیدری»، کارشناس رفاه اجتماعی در این باره معتقد است که منشأ پایداری دولت تعهدات بلندمدت است؛ به عبارتی او معتقد است که سازمان تأمین اجتماعی دارایی‌ها و منابع پایدار مناسب دارد اما قدرت نقدشوندگی را ندارد و توپ را به زمین سازمان برنامه و بودجه کشور می‌‌اندازد. به گفته این کارشناس اقتصادی، سازمان برنامه منابع را به صورت ریالی در اختیار تأمین اجتماعی قرار نمی‌دهد در حالی که این یک تکلیف اصلی است که هم در قالب برنامه پنج ساله و هم در چهارچوب بودجه‌های سنواتی لحاظ شده است. به عبارتی، تبدیل دارایی به وجه نقد به قول مدیر عامل سازمان تأمین اجتماعی از ابر چالش‌های این سازمان است، که نمی‌تواند دارایی‌های خود را بفروشد. لذا در این زمینه باید دولت با همگرایی بین سازمان برنامه و وزارت رفاه یک سیاستگذاری منظم و مدون را تدوین کند. شاید یکی از راهکارهایی که مدیر عامل سازمان تأمین اجتماعی از مدیران زیرمجموعه‌اش خواسته همین باشد. وی ایجاد ارزش افزوده را از دیگر راهکارهای پایداری منابع سازمان تأمین اجتماعی اعلام کرد و طرح تحول سلامت ر ا در این باره مثال زد.


به هر حال، آنچه سازمان تأمین اجتماعی با آن دست به گریبان است مسأله نقد شوندگی منابع آن است که باعث شده در مسیر رسالت خود که همان گسترش چتر بیمه‌ای است دچار ابر چالش شود. به نظر می‌رسد راه‌حل این ابرچالش از مسیر خیابان بهارستان که سازمان برنامه در آن واقع است می‌گذرد. از طرفی به گفته «علیرضا حیدری» کاشناس اقتصادی، دولت برنامه‌های متنوعی برای افزایش درآمد پایدار و نقدشوندگی سازمان تأمین اجتماعی دارد.

انتهای پیام/

 

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: سازمان تأمین اجتماعی سازمان برنامه زنان خانه دار تحت پوشش بیمه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۲۰۲۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی / همسان‌سازی یا افزایش حقوق کدامیک مهم‌ترند؟

نمایندگان در جلسه علنی (یکشنبه ۲۸ آبان سال گذشته) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی جزئیات لایحه قانون برنامه هفتم توسعه، با بند الحاقی ماده ۲۹ این لایحه با ۱۲۷ رأی موافق، ۷۸ رأی مخالف و ۸ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۴ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.

به گزارش «زی‌سان»، براساس بند الحاقی ماده ۲۹ لایحه یادشده؛ به منظور کاهش ناترازی صندوق‌های بازنشستگی و تقویت توان صندوق‌ها در انجام تکالیف محوله:

۱- بیمه پردازانی که ۲۸ تا ۳۰ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنها برای بازنشستگی اضافه نمی‌گردد.

۲- بیمه پردازانی که ۲۵ تا ۲۸ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی دو ماه اضافه می‌گردد.

۳- بیمه پردازانی که ۲۰ تا ۲۵ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی سه ماه اضافه می‌گردد.

۴- بیمه پردازانی که مطابق قوانین ۱۰ تا ۲۰ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی چهارماه اضافه می‌گردد.

۵- بیمه پردازانی که مطابق قوانین تا ۱۰ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی پنج ماه اضافه می‌گردد.

تبصره ۱ – اجرای تمام یا بخشی از احکام فوق الذکر مشروط بر آن است که سن بیمه شده در زمان بازنشستگی برای مردان از ۶۲ سال و برای زنان از ۵۵ سال بیشتر نباشد.

تبصره ۲ – اصلاحات فوق در قوانین صندوق‌های بازنشستگی به استثنای صندوق‌هایی که حداقل سن بازنشستگی بیمه شدگان آنها از ارقام مذکور در تبصره (۱) بیشتر است به صورت دائمی اعمال می‌گردد.

تبصره ۳ – ایثارگران و مشمولان قوانین سخت و زیان آور مشمول قوانین خاص خود هستند.

تبصره ۴ – اشخاص موضوع این حکم با رضایت خود و موافقت دستگاه‌های ذی ربط میتوانند بدون نیاز زمان‌های مذکور در بند‌های (۲) الی (۵) تا سقف سن موضوع تبصره (۱) حسب مورد به خدمت ادامه دهند. خدمت مازاد بر اساس قوانین و مقررات مربوطه امکان پذیر است.

تبصره ۵ – چنانچه دستگاه‌ها به خدمات برخی از کارکنان نیاز نداشته باشند حسب مورد میتوانند بدون لحاظ زمان‌های مذکور با پیشنهاد بالاترین مقام دستگاه و موافقت معاون اول رئیس جمهور بر اساس قوانین مربوط نسبت به صدور احکام بازنشستگی آنان اقدام کنند.

تبصره ۶ – افرادی که تقاضای خود مایل به بازنشستگی زودتر از موعد فوق الذکر باشند، بازنشستگی آنها مطابق قوانین مربوطه و بدون رعایت بند‌های (۱) تا (۵) بلامانع است و حقوق بازنشستگی آنان مطابق احکام این سند برقرار خواهد شد.

همچنین با نظر محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، بند (خ) ماده ۲۹ لایحه برنامه هفتم توسعه مغایر با اصل ۸۵ قانون اساسی تشخیص داده شد و حذف گردید.

براساس بند (خ) حذف شده ماده ۲۹ لایحه مذکور؛ به منظور ایجاد نظام تأمین اجتماعی پایدار و تضمین حقوق بیمه شدگان جدید از ابتدای اجرای برنامه، نظام تأمین اجتماعی بیمه شدگان جدیدالورود بر اساس اصول ذیل توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با همکاری سازمان و دستگاه‌های ذیربط تهیه می‌شود و به تصویب هیأت وزیران می‌رسد.

تعیین شرط سن ۶۵ سال برای مرد و ۶۰ سال برای زن و سابقه بازنشستگی ۳۵ سال برای مرد و ۳۰ سال برای زن؛ مستخدمین موجود با رضایت کتبی خود نیز می‌توانند مشمول حکم این جزء قرار گیرند.

صدور احکام سال ۱۴۰۳ بازنشستگان کشوری با اعمال ضریب ۲۰ درصد افزایش

معاون فنی و امور بیمه‌ای صندوق بازنشستگی کشوری از صدور احکام افزایش ۲۰ درصدی سال ۱۴۰۳ بازنشستگان و وظیفه‌بگیران این صندوق پس از تصویب‌نامه هیات وزیران خبر داد.

رضا فیضی نژاد افزود: در اجرای تصویب نامه شماره ۳۰۳۴ در تاریخ ۱۴ فروردین ۱۴۰۳ هیات وزیران، برای یک میلیون و ۷۳۵ هزار نفر بازنشسته و موظفان تحت پوشش این صندوق، احکام حقوق با ضریب ۲۰ درصد صادر شده است.

مطابق بند الحاقی ۱ ماده (۲۹) قانون برنامه هفتم توسعه: «به منظور عدالت در پرداخت حقوق شاغلان و بازنشستگان و نیز متناسب سازی حقوق بازنشستگان با ۰درصد حقوق و فوق‌العاده‌های مشمول کسور شاغلان مشابه و همطراز، دولت مکلف است تا پایان سال سوم برنامه اقدام لازم را به عمل آورد.

از اجرای ماده ۲۹ قانون برنامه هفتم توسعه چه خبر؟

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به لزوم اجرای بند «یک» الحاقی ماده ۲۹ قانون برنامه هفتم توسعه توسط صندوق بازنشستگی کشوری، گفت: لازمه اجرای متناسب سازی، به‌خصوص ماده ۲۹ قانون برنامه، «تهیه آیین نامه و تعیین ساز و کار اجرایی آن توسط سازمان اداری و استخدامی و سازمان برنامه و بودجه» و ابلاغ آن به صندوق بازنشستگی کشوری است.

معاون صندوق بازنشستگی کشوری یادآور شد: تهیه و تدوین پیش‌نویس آیین‌نامه مربوط به اجرای متناسب‌سازی در برنامه هفتم توسعه، با محوریت سازمان اداری استخدامی و مشارکت سایر دستگاه‌های مرتبط در مرحله ویرایش نهایی است.

منبع: ایرنا

tags # بازنشستگان ، تامین اجتماعی سایر اخبار اسرار تکامل آلت‌ جنسی؛ رابطه جنسی انسان‌های اولیه مثل گوریل‌ها بود؟ (تصاویر) «زو»؛ گاو عقیم و غول‌پیکری که توسط انسان‌ها به وجود آمد! اتفاق عجیب که همزمان با انقراض دایناسورها در زمین رخ داد! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟

دیگر خبرها

  • ارتباط سازمان تامین اجتماعی با اصناف دوسویه بوده است
  • پرداختی بیمه‌ها به داروخانه‌ها شفاف‌سازی شود
  • پرداختی بیمه ها به داروخانه ها شفاف سازی شود
  • جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی / همسان‌سازی یا افزایش حقوق کدامیک مهم‌ترند؟
  • افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در ۱۴۰۳ کی اعمال می‌شود؟
  • مثبت شدن تراز درآمد و هزینه تأمین اجتماعی
  • اختصاص پنل‌های خورشیدی برای تأمین درآمد پایدار دهیاری‌ها ضرورت دارد
  • ضرورت اختصاص پنل‌های خورشیدی برای تأمین درآمد پایدار دهیاری‌ها
  • رئیس سازمان برنامه و بودجه: آمادگی تأمین انرژی پایدار مورد نیاز کشور‌های منطقه و اروپا را داریم
  • بیش از ۲ و نیم میلیون فرصت شغلی در دولت سیزدهم ایجاد شد