Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایلنا، بیمه و تامین امنیت اجتماعی و اقتصادی یکی از مطالبات همیشگی جامعه بانوان بوده است. در این راستا سازمان تامین اجتماعی با معرفی بیمه زنان و دختران به مطالبه آن‌ها پاسخ داده است. در ادامه برای آشنایی با بیمه زنان و دختران با مهدی شکوری، مدیرکل امور بیمه‌شدگان این سازمان گفتگو کرده‌ایم که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید: 

بیمه زنان خانه‌دار از چه سالی آغاز شد؟ 

بیمه زنان خانه دار از آذر سال ۱۳۸۷ آغاز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این تاریخ هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی این نوع بیمه را در ذیل بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد تصویب کرد و مصوبه مربوطه به تمامی واحدهای اجرایی این سازمان ابلاغ شد. این نوع بیمه بر اساس خوداظهاری است و متقاضی می‌تواند راساً درخواست انعقاد قرارداد دهد و با پرداخت حق بیمه مقرر از خدمات تامین اجتماعی برخوردار شود. 

یعنی سازمان تامین اجتماعی پیشنهاددهنده بیمه برای زنان فاقد بیمه‌پردازی بوده است؟ 

ایجاد رفاه و عدالت از مهمترین اهداف سیاست‌های کلان کشور است. همچنین در جامعه اسلامی ما شأن و کرامت برای آحاد جامعه به ویژه زنان دیده شده است. از طرفی اصل ۲۹ قانون اساسی که مهمترین و بنیادی‌ترین استراتژی و راهبرد کشور در حوزه تامین اجتماعی است و بیانگر اهمیت آن در نزد ارکان کشور و آحاد مردم است بر تعمیم بیمه در جامعه تاکید کرده است. ماده یک قانون تامین اجتماعی مصوب سال ۱۳۵۴ اجرا، تعمیم و گسترش انواع بیمه‌های اجتماعی را برای همه اقشار به عنوان تکلیف قانونی عنوان کرده است. در مجموع در راستای تحقق این موضوع بیمه گروه‌های مختلف مورد دستور قرار گرفته است. یکی از این گروه‌ها زنان محترمی است که در کارگاههای مشمول تامین اجتماعی شاغل نیستند اما متقاضی بیمه هستند. بدین منظور بیمه زنان و دختران شکل گرفت. 

منظور شما از بانوان دقیقاً کدام گروه از زنان و دختران است؟ 

مراد و مقصود این نوع بیمه، تمامی زنان و دختران کشور است که در رده سنی بین ۱۸ سال تمام تا ۵۰ سال تمام قرار دارند و بدون هرگونه سابقه حق بیمه قبلی می‌توانند از حمایت‌های تامین اجتماعی شامل بازنشستگی، ازکارافتادگی، بازماندگی و خدمات درمانی برخوردار شوند. 

اگر بخواهید با یک جمله این بیمه را تعریف کنید، چه می‌گویید؟ 

جایگاه تامین اجتماعی برای بیمه زنان خانه دار همانند جایگاه شاغلین در کشور است. بیمه شدگان اجباری با پرداخت حق بیمه توسط کارفرمایان بیمه می‌شوند اما بیمه شدگان با ماهیت اختیاری از جمله متقاضیان بیمه زنان و دختران راساً مبادرت به بیمه‌پردازی می‌کنند. تامین امنیت اقتصادی زنان به خصوص در دوران پیری و ازکارافتادگی از مزایای بیمه برای زنان است. 

در توضیح ویژگی‌های این نوع بیمه انتخابی‌بودن نرخ حق بیمه و دستمزد مبنای پرداخت حق بیمه را عنوان می‌کنند. این موضوع را برای خوانندگان توضیح دهید. 

سه نوع نرخ حق بیمه برای بیمه زنان خانه دار و دختران تعریف شده است که می‌تواند یکی از آن‌ها انتخاب شود. دستمزد مبنای پرداخت حق بیمه بین حداقل و حداکثر دستمزد مصوب شورای عالی کار است که زنان متقاضی بیمه می‌توانند متناسب با سن وسابقه دستمزد موردنظر را انتخاب کنند. 

نرخ حق بیمه ۱۲ درصد داریم که شامل خدمات بازنشستگی و فوت بعد از بازنشستگی می‌شود. نرخ دیگر ۱۴ درصد است که خدمات بازنشستگی و فوت قبل و بعد از بازنشستگی برای آن تعریف شده است. کاملترین نوع خدمات در نرخ ۱۸ درصد است که شامل بازنشستگی، ازکارافتادگی و فوت است. این نرخ‌ها سهم بیمه شده است. علاوه بر آن ۲ درصد سهم کمک دولت است که از بیمه شده مطالبه نمی‌شود و دولت پرداخت می‌کند. 

در سال ۱۴۰۰ اگر متقاضی بخواهد این نوع بیمه را درخواست کند مبلغ ریالی حق بیمه چقدر است؟ 

برای سال جاری اگر نرخ ۱۲ درصد انتخاب شود حدود ۳۱۸ هزار تومان باید پرداخت شود. در صورتی که ۱۴ درصد انتخاب شود، ۳۷۲ هزار و با انتخاب ۱۸ درصد باید ۴۷۸ هزار تومان پرداخت کند. 

درمان یکی از خدمات قابل ارائه به این گروه از بیمه‌شدگان است. اگر متقاضی تحت تکفل همسر یا پدر خود و از خدمات درمانی برخوردار باشد، آیا مختار است بیمه درمان را انتخاب نکند؟ 

بله، در این صورت نیازی به پرداخت سرانه درمان نیست. اما متقاضیانی که تحت تکفل بیمه‌شده اصلی نیستند، می‌توانند پرداخت سرانه درمان را انتخاب کنند. بر اساس مصوبه هیات وزیران به ازای هر نفر امسال سرانه درمان ۷۱ هزار و ۶۰۰ تومان تعیین شده است. 

برای برخی از متقاضیان این سوال پیش می‌آید که وقتی تحت تکفل پدر یا همسر هستند و از خدمات درمانی برخودارند، آیا سابقه بازنشستگی برای آن‌ها محاسبه می‌شود؟ 

خیر، برخورداری از خدمات درمانی برای افراد تحت تکفل (تبعی) به منزله سابقه بیمه‌پردازی نیست، لذا به این گروه از افراد توصیه می‌شود که بیمه‌پردازی داشته باشند تا سوابق برای آن‌ها ایجاد شود و درآینده از بازنشستگی برخوردار شوند. این گروه می‌توانند از خدمات درمانی به واسطه بیمه شده اصلی (همسر یا پدر- حسب مورد) استفاده کنند و حق بیمه هم پرداخت کنند. به عبارتی پرداخت حق بیمه منافاتی با استفاده از خدمات درمانی به تبع بیمه شدگان اصلی ندارد. 

بیشتر بخوانید: 

جزئیات بیمه شدن زنان خانه‌دار و دختران مجرد اعلام شد آخرین جزئیات اجرای قانون بیمه درمان ناباروری برای زنان

متقاضیانی که از مستمری پدر استفاده می‌کنند آیا می‌توانند بیمه‌پردازی جداگانه داشته باشند؟ 

بله، این افراد می‌توانند ضمن دریافت مستمری به واسطه بازمانده واجد شرایط راساً اقدام به بیمه‌پردازی کنند تا در آینده بتوانند با احراز شرایط مقرر از مزایای مربوطه بهره‌مند شوند. 

متقاضیانی که در سال‌های گذشته شاغل بوده و دارای سوابق بیمه هستند اما در حال حاضر بیمه آن‌ها متوقف شده است، آیا می‌توانند این نوع بیمه را درخواست بدهند؟ 

بله، متقاضیانی که در سال‌های گذشته بیمه شده اجباری بودند و به هر دلیلی در حال حاضر اشتغال ندارند می‌توانند این نوع بیمه را انتخاب و نسبت به ادامه بیمه‌پردازی و تکمیل سابقه اقدام تا به بازنشستگی برسند. 

در حال حاضر چه تعداد زن در کشور تحت پوشش بیمه زنان خانه‌دار هستند؟ 

۳۶۸ هزار زن و دختر در کشور از این بیمه استفاده می‌کنند. تمام بانوان ۱۸ سال تمام تا ۵۰ سال تمام می‌توانند از این بیمه استفاده کنند. در صورتی که بیش از ۵۰ سال سن داشته باشند، در صورت دارا بودن سوابق قبلی، معادل سال‌های بیمه‌پردازی به شرط سنی افزوده می‌شود. به عنوان مثال متقاضی‌ای که ۵۲ سال دارد، اگر ۲ سال سابقه بیمه داشته باشد، می‌تواند درخواست بیمه دهد. 

متقاضیان برای بیمه شدن باید لزوماً به شعبه تامین اجتماعی مراجعه کنند یا می‌توانند غیرحضوری درخواست دهند؟ 

متقاضیان نیازی به مراجعه به شعب تامین اجتماعی ندارند. کافی است به سامانه غیرحضوری این سازمان به نشانی es.tamin.ir مراجعه کنند. در این سامانه شرایط متقاضی از نظر سن، سابقه حق بیمه بررسی و درنهایت قرارداد هم منعقد می‌شود. 

کد خبر 636266 برچسب‌ها سازمان تامین اجتماعی زنان خانه‌دار بیمه زنان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: سازمان تامین اجتماعی زنان خانه دار بیمه زنان سازمان تامین اجتماعی بیمه زنان خانه دار بیمه زنان و دختران خدمات درمانی نوع بیمه پرداخت حق بیمه بیمه پردازی بیمه شدگان تحت تکفل سال تمام بیمه شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۱۴۹۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جمیله علم‌الهدی: به ایران بیایید و وضعیت زنان را ببینید

فرارو- جمیله علم الهادی همسر رئیس جمهور کشورمان در سفر به پاکستان گفت که به دلیل سکوت ما، اسرائیل به ادامه خشونت تشویق شد.

به گزارش فرارو به نقل از سایت شیعت‌نیوز پاکستان، همسر رئیس جمهور ایران گفت: خداوند هرگز کسانی را که سکوت کرده‌اند را نمی‌بخشد، سکوت آن‌ها بدتر از جنایتی است که در فلسطین رخ می‌دهد.

خانم علم الهدی افزود: آنچه در غزه در حال وقوع است در جهان بی سابقه است. اما ما به مادران و خواهرانمان افتخار می‌کنیم که با این همه ساکت نمی‌نشینند و با اسرائیل می‌جنگند.

وی افزود: نه تنها زنان غزه، بلکه روزنامه نگاران و پزشکان نیز داوطلبانه در غزه حضور دارند.

همسر رئیس جمهور ایران اظهار کرد: در مورد زنان غزه تصور می‌شود که آن‌ها ترس دارند، اما زنان فلسطینی در مقابل نسب کشی اسرائیل بی‌باک هستند. اسرائیل خود را پیرو حضرت موسی می‌داند، اما در واقع از پیروان فرعون هستند.

جمیله علم الهدی با اشاره به اخباری که رسانه‌های غربی درباره برخورد بد با زنان ایرانی منتشر می‌کنند، گفت: از رسانه‌های غربی می‌خواهم که به ایران بیایند و وضعیت را خودشان ببینند.

وی در ادامه گفت که بسیار خوشحالم که به پاکستان سفر کرده ام، قبل از اینکه به پاکستان بیایم، فکرم در مورد پاکستان مثبت بود، اما بعد از آمدن به اینجا، فکرم مثبت‌تر شد.

دیگر خبرها

  • پرداخت خسارت درمان بازنشستگان تامین اجتماعی تا آخر سال ۱۴۰۲
  • ارتباط سازمان تامین اجتماعی با اصناف دوسویه بوده است
  • آشنایی با نحوه محاسبه هزینه بیمه شخص ثالث
  • خشم پدر، جان همسر و فرزندش را گرفت
  • ​بیمه شدگان تامین اجتماعی فورا بخوانند
  • تاثیر افزایش دستمزدها در رشد تعداد بیمه‌شدگان
  • جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی / همسان‌سازی یا افزایش حقوق کدامیک مهم‌ترند؟
  • سازمان تامین اجتماعی به حداقل تعهدات درمانی خود در خصوص بیمه شدگان در شوش و کرخه عمل کند
  • واکنش جمیله علم الهدی به اخبار مربوط به برخورد بد با زنان در ایران
  • جمیله علم‌الهدی: به ایران بیایید و وضعیت زنان را ببینید